Calimanesti CaciulataCalimanesti Caciulata
Forgot password?

Despre Noi

S.C. CALIMANESTI-CACIULATA S.A.

isi desfasoara activitatea in statiunea Calimanesti-Caciulata, la poalele Carpatilor Merdionali pe malul raului Olt, la 18 km nord de Rm. Valcea si la 80 km sud de Sibiu, in judetul Valcea; soseaua E81/DN7 si asigura in unitatile aflate in patrimoniul sau servicii de cazare, masa si tratament balnear la un inalt standard de calitate.

Climatul este continental de dealuri si coline, lipsit de contraste termice, caracteristic depresiunilor subcarpatice adapostite. Temperatura medie anuala este de 9,8°C, in timpul verii de 19°C.
Zonele impadurite disperseaza curentii de aer, filtreaza aerul si il purifica, mareste continutul aerului in oxigen si aeroioni negativi.

De asemenea, S.C. Calimanesti-Caciulata S.A. pune la dispozitie turistilor sai 2 baze de tratament situate in Complexul Balnear Cozia (Corp Caciulata, Corp Cozia, Corp Oltul) si in Hotel Central din Calimanesti.

imageframe-image

Certificari ISO 9001,14001,22000

S.C. CALIMANESTI-CACIULATA S.A. a facut in ultimii ani investitii masive in infrastructura de turism, obtinand astfel certificarile internationale (Certificarari ISO 9001,14001,22000), care atesta calitatea superioara a serviciilor oferite si de care noi, ca societate, suntem foarte mandri.

Traditie si Istorie

Izvoarele minerale, apele termale si manastirile sunt perlele statiunii Calimanesti-Caciulata. Izvoarele sulfuroase, clorosodice, calcice, magnezice, bromurate, iodurate de aici sunt astazi medicamente pentru miile de bolnavi din toata tara.
Această localitate, în care Mircea cel Bătrân a ctitorit mănăstirea Cozia, este cunoscută încă din vremea dacilor, care au descoperit efectele benefice ale apelor termale din zonă. O legenda spune ca un cioban ii marturiseste la spovedanie unui calugar la Cozia, ca el s-a vindecat de „metehnele trupului” scaldandu-se intr-un lac din „Campul lui Caliman”. Puteri ceresti au fost acolo, din moment ce el nu mai are dureri de spate, iar oile ranite s-au vindecat. Mircea cel Batran si Matei Basarab veneau des la manastire, dar veneau si pentru apele binefacatoare.
imageframe-image
imageframe-image
Bolnita de la Cozia pare ca a fost primul spital din zona, unde oamenii bolnavi veneau sa se trateze. Izvoarele care tasneau din pamant si care pe deasupra si vindecau au starnit interesul. In 1848 doctorul Carol Davila recunoaste importanta apelor in vindecare. Doctorul francez Joseph Caillat, care in 1854 a poposit o vreme pe meleaguri valahe, a procedat in anul 1859 la analiza apelor minerale de la Calimanesti. In 1869 imparatul Napoleon al III-lea a urmat o cura cu apa minerala de Calimanesti, care i-a fost expediata in Franta. In 1893, apa minerala de la Calimanesti-Caciulata a obtinut medalia de aur la Expozitia internationala de produse alimentare si ape minerale de la Bruxelles, iar in 1910 s-a construit primul pavilion pentru ape minerale.

Obiective Turistice

tab-image

Vizite Manastiri

Se pot vizita, binecunoscutele manastiri din zona: Cozia, Turnu, Stanisoara.

tab-image

Plimbari In Natura

Se poate face o plimbare la Insula Ostrov sau cascada Lotrisor.
La aproximativ 75 km, se afla partia de ski de la Vidra, ce insumeaza 9 km de partie, dotata cu telecabina, teleski, telescaun.

tab-image

Drum De Cura Balneara

In zona se poate merge aproximativ 3,5 km pe drumul de cura balneara, cu plecare de la Hotel Central si iesire la Caciulata.

Factori Naturali De Cura

Bioclimat

Bioclimat temperat continental cu influente mediteraneene.

Zone impadurite cu drumuri amenajate pentru cura de teren.

Ape minerale captate cu ajutorul unor sonde de mare adancime (peste 1200 m) cele 12 izvoare atermale si 3 termale cu concentratii si compozitii chimice variate: bromurate, sulfuroase, clorurate, sodice, calcice, magneziene, hipotane.
Apele minerale se folosesc intr-o gama variata de afectiuni sub diferite forme :
– in cura interna – crenoterapie
– in cura externa ( bai la cada sau piscina), inhalatii, aerosoli.

6500
PROCEDURI DE TRATAMENT PE ZI
2000
LOCURI DE CAZARE
20
PISCINE IN AER LIBER SI IN INTERIOR
8
SALI DE CONFERINTA