S.C. CALIMANESTI-CACIULATA S.A.
isi desfasoara activitatea in statiunea Calimanesti-Caciulata, la poalele Carpatilor Merdionali pe malul raului Olt, la 18 km nord de Rm. Valcea si la 80 km sud de Sibiu, in judetul Valcea; soseaua E81/DN7 si asigura in unitatile aflate in patrimoniul sau servicii de cazare, masa si tratament balnear la un inalt standard de calitate.
Climatul este continental de dealuri si coline, lipsit de contraste termice, caracteristic depresiunilor subcarpatice adapostite. Temperatura medie anuala este de 9,8°C, in timpul verii de 19°C.
Zonele impadurite disperseaza curentii de aer, filtreaza aerul si il purifica, mareste continutul aerului in oxigen si aeroioni negativi.
De asemenea, S.C. Calimanesti-Caciulata S.A. pune la dispozitie turistilor sai 2 baze de tratament situate in Complexul Balnear Cozia (Corp Caciulata, Corp Cozia, Corp Oltul) si in Hotel Central din Calimanesti.
Certificari ISO 9001,14001,22000
Traditie si Istorie
Această localitate, în care Mircea cel Bătrân a ctitorit mănăstirea Cozia, este cunoscută încă din vremea dacilor, care au descoperit efectele benefice ale apelor termale din zonă. O legenda spune ca un cioban ii marturiseste la spovedanie unui calugar la Cozia, ca el s-a vindecat de „metehnele trupului” scaldandu-se intr-un lac din „Campul lui Caliman”. Puteri ceresti au fost acolo, din moment ce el nu mai are dureri de spate, iar oile ranite s-au vindecat. Mircea cel Batran si Matei Basarab veneau des la manastire, dar veneau si pentru apele binefacatoare.
Obiective Turistice
Vizite Manastiri
Se pot vizita, binecunoscutele manastiri din zona: Cozia, Turnu, Stanisoara.
Plimbari In Natura
Se poate face o plimbare la Insula Ostrov sau cascada Lotrisor.
La aproximativ 75 km, se afla partia de ski de la Vidra, ce insumeaza 9 km de partie, dotata cu telecabina, teleski, telescaun.
Drum De Cura Balneara
In zona se poate merge aproximativ 3,5 km pe drumul de cura balneara, cu plecare de la Hotel Central si iesire la Caciulata.
Factori Naturali De Cura
Bioclimat
Bioclimat temperat continental cu influente mediteraneene.
Zone Impadurite
Zone impadurite cu drumuri amenajate pentru cura de teren.
Ape Minerale
Ape minerale captate cu ajutorul unor sonde de mare adancime (peste 1200 m) cele 12 izvoare atermale si 3 termale cu concentratii si compozitii chimice variate: bromurate, sulfuroase, clorurate, sodice, calcice, magneziene, hipotane.
Apele minerale se folosesc intr-o gama variata de afectiuni sub diferite forme :
– in cura interna – crenoterapie
– in cura externa ( bai la cada sau piscina), inhalatii, aerosoli.